با توجه به اخرین اخبار اداره کاریابی آلمان، این کشور به حدود 85/000 نفر نیروی کار پرستار نیاز دارد. اما جالب اینجاست که در طی این چند سال اخیر فقط حدود 3/500 نفر نیروی کار پرستار در آلمان استخدام شده اند. با توجه به پیش بینی های اداره کاریابی و دولت آلمان، این کشور تا کمتر از یک دهه آینده به حداقل 180.000 نفر نیروی کار پرستار نیاز دارد. با توجه به ماده A17 قوانین اقامتی این کشور، دولت آلمان ویزایی با نام ویزایA17 را به پرستاران مجرب اختصاص داده است، که پرستاران با در دست داشتن این ویزا بتوانند داخل خاک کشور آلمان مشغول به کار شوند.
در حال حاضر برای دریافت ویزای پرستاری آلمان دو راه وجود دارد:
- دریافت ویزا با جاب آفر(پیشنهاد شغلی از یک کارفرما)
- دریافت ویزا با جاب سیکر
دریافت ویزا با جاب آفر:
در این کشور قانونی برای ویزای جاب آفر آلمان وجود دارد. کارفرما ابتدا به مدت سه ماه آگهی شغل مورد نظر را منتشر می کند اگر نیروی کار مورد نظر در کشور آلمان وجود نداشت می تواند نیرو را از خارج کشور استخدام کند. شما مدارک خود را برای کارفرما ارسال می کنید .که این مدارک باید دال بر توانایی و تخصص شما در شغل مورد نظر کارفرما باشد.کارفرما پس از بررسی و قبول کردن شما به عنوان نیروی کاری می بایست با شما قرارداد ببندد. نظر کارفرمای شما در دریافت این ویزا بسیار مهم می باشد بسته به نظر کارفرما، حتی بدون سابقه کاری هم می توانید این ویزا را دریافت کنید اما هر چقدر سابقه کاری شما بیشتر باشد در پیدا کردن جاب آفر هم موفق تر هستید. با توجه به جمعیت میانسال کشور آلمان هرچه سن شما کمتر باشد شانس دریافت ویزا نیز بالاتر است اما تا سن 50 سال برای این رشته شانس پیدا کردن جاب آفر وجود دارد.
همانطور که در مقاله مربوط به ویزای کار آلمان توضیح دادیم ، برای اینکه بتوانید ویزای کاری آلمان را دریافت کنید. مهم ترین فاکتور ، مجاب کردن یک کارفرما با ارائه مدارک حرفه ای و تحصیلیتان و همچنین اثبات توانمندی خود در حرفه مورد نظر برای دریافت جاب آفر است.خبر خوب برای تمامی پرستاران عزیز این است که دولت آلمان شرایط سختی را برای دریافت ویزای کار پرستاری برای متقاضیان قرار نداده است و به دلیل نیاز بسیار زیاد این کشور به نیروی کار پرستار بیشتر متقاضیان دریافت این نوع ویزا از سفارت آلمان نتیجه مثبت میگیرند.
در ادامه تمامی شرایط مورد نیاز دریافت ویزای کار پرستاری آلمان را با هم بررسی می کنیم :
مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:
برای دریافت ویزای کاری پرستاری کشور آلمان باید مدرک کارشناسی پرستاری داشته باشید همچنین اگر مدرک تحصیلی شما کارشناسی ارشد و یا دکتری نیز باشد بدون شک شانس شما در دریافت این ویزا بیشتر خواهد بود. البته ناگفته نماند کمه تمام کسانی که دارای دیپلم تجربی هستند و یا مدرک کمک بهیاری از ایران دارند نیز میتوانند برای دریافت ویزای پرستاری آلمان درخواست دهند اما شرایط دریافت ویزای آنها با افرادی که لیسانس پرستاری دارند متفاوت خواهد بود. تمامی مدارک تحصیلی شما باید قبل از ورود به کشور آلمان معادل سازی شود.
نکته مهم: کسانی که در کشورهای اروپایی ،کانادا و آمریکا پرستاری خوانده باشند نیازی به معادل سازی مدرک خود ندارند اما اگر مدرک شما در کشوری به جز موارد قید شده باشد باید مدرک خود را معادل سازی کنید که در ادامه مقاله به معادل سازی مدرک نیز می پردازیم.
بازه سنی برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:
به طور کلی بازه اصلی سنی برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان بین 18 تا 45 سال می باشد. ناگفته نماند که از سن 38 سال به بالا هر چه سن شما بالاتر میرود باید سوابق کاری و همچنین مدارک معتبر تری برای دریافت ویزای کاری آلمان ارائه دهید، تا ریسک دریافت ویزای خود را کاهش دهید.
مدرک زبان مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:
برای دریافت ویزای کاری کشور آلمان به دلیل اینکه می خواهید در فضای کاری با افراد زیادی در کشور آلمان در ارتباط باشید و به خصوص اینکه اکثر پرستاران در آلمان با قشر پیر و مسن این مردم در ارتباط هستند بنابراین داشتن مدرک زبان بی نهایت مهم می باشد. سطح زبان شما حداقل باید B1 باشد.
میزان سابقه کار مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:
از آنجایی که کشور آلمان به نیروی با مهارت و توانمند نیاز دارد پس داشتن سابقه کاری شما در زمینه پرستاری نیز حائز اهمیت است. حداقل سابقه کاری شما می بایست سه سال باشد که با ارائه مدارک باید به سفارت آلمان این سابقه کاری را اثبات کنید.البته ناگفته نماند که در صورتی که شما سابقه کاری کمتر از سه سال نیز داشته باشید بازهم میتوانید برای این ویزا درخواست دهید ولی موقعیت شغلی شما نسبت به افرادی که سابقه کاری زیاد تری دارند ضعیف تر خواهد بود.
دریافت جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی:
بی شک داشتن یک پیشنهاد شغلی از کشور آلمان می تواند تاثیر بسیار زیادی در دریافت ویزای کار پرستاری آلمان داشته باشد. اما نکته حایز اهمیت اینجاست که حتی با وجود نداشتن جاب افر نیز شما میتوانید درخواست ویزای کار پرستاری آلمان را بدهید.
مرحله اول: دریافت رسید و مدارک ارزیابی شده توسط سازمان انرکنونگ . سازمان استانی مربوطه مدارک سرفصل دروس ، ریزنمرات و سوابق کاری متقاضی را بررسی می کند. در این مرحله ارائه مدرک زبان الزامی می باشد.
مرحله سوم: دریافت جاب آفر از یک بیمارستان و یا یک کارفرمای آلمانی. دولت آلمان جهت پذیرش مدارک متقاضی و جلوگیری از سردرگمی وی، اخذ تاییدیه یک کارفرما برای پذیرش متقاضی را تقریبا الزامی کرده است.
مرحله چهارم: دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای کار پرستاری آلمان. پس از تکمیل و آماده کردن تمامی مدارک مورد نیاز(که در ادامه این مقاله ذکر شده است) برای انجام مصاحبه و سپس دریافت ویزای خود باید به سفارت آلمان مراجعه کنید .
مرحله پنجم: اخذ اجازه کار پس از ورود به آلمان. پس از اخذ فرصت شغلی اولیه باید به مرکز مربوطه همان استان جهت اخذ ارزشیابی مدارک و اجازه کار مراجعه کنیم.پس از بررسی مدارک در این مرحله با توجه به کارفرما و توانمندی های کارجو اجازه کار اولیه شما به اعتبار دوسال و طی 2 الی 4 ماه توسط کارفرمای مربوطه صادر می شود.
پرستارانی که حقوق آن ها طبق قانون بلوکارت سالیانه حداقل 44036 یورو در سال باشد می توانند برای دریافت بلوکارت همان اقامت کاری موقت 21 تا 33 ماهه ی خود اقدام کنند. پس از پایان این اعتبار بلوکارت شخص برای اقامت دائم و اخذ پاسپورت آلمانی خود می تواند اقدام کند. اینکه این بلوکارت صادر شده برای شما چند ماهه باشد بر اساس توانایی های زبان آلمانی شما توسط دولت آلمان تایین میگردد.
اگر پرستاری حقوقش کمتر از قانون بلوکارت بود نگران نباشد با کار کردن و افزایش سابقه کاری و تجربه حرفه ای خود می توانند درخواست افزایش حقوق بدهند و بعد برای اخذ بلوکارت خود اقدام کنند. حتی اگر شخصی بنا به هر دلیلی موفق به دریافت بلوکارت آلمان نشود پس از 5 سال کار کردن داخل آلمان و پرداخت 60 ماه مالیات می تواند آزمون قانون اساسی، فرهنگی و زبان آلمانی را بدهد و با موفقیت در این آزمون می تواند پاسپورت آلمانی خود را دریافت کند.