ویزای کار پرستاری آلمان

ویزای کار پرستاری آلمان

 کشور آلمان طی سال های اخیر پایین ترین آمار تولد را داشته و درصد زیادی از جمعیت این کشور را میانسالان تشکیل می دهند. این کشور از لحاظ اقتصادی و اجتماعی برای مهاجران یکی از امن ترین کشورهای جهان است. همواره مهاجرانی که به پایین ترین هزینه ها پس از مهاجرت فکر می کنند کشور آلمان برای آنها بهترین انتخاب است. با نگاهی به بازار کار آلمان در زمان حال و همچنین آینده متوجه می شویم که موقعیت های شغلی بسیار زیادی در خانه های سالمندان، مراکز توان بخشی،  بیمارستان ها و درمانگاه ها برای پرستاران وجود دارد. کشور آلمان رشد جمعیتی منفی داشته و میانگین سنی مردمان این کشور رو به پیری می باشد و به همین دلیل نیرو کار جوان در این کشور بسیار کم است. همچنین این جمعیت پیر ساکن آلمان و تعداد افراد مسنی که در سال های نه چندان دور به این جمعیت اضافه می شود، نیاز به یک پرستار دارند تا از آن ها مراقبت های لازمه و ویژه را به عمل آورد. بیش از سه و نیم میلیون نفر از جمعیت کشور آلمان تحت مراقبت پرستاران می باشند که متاسفانه این آمار هر ساله رو به رشد است و تعداد این افراد هر سال در حال افزایش می باشد. طبق پیش بینی مرکز آمار کشور آلمان، تا یک دهه دیگر، حداقل 500 هزار نفر به تعداد سالمندانی که نیاز به مراقبت های ویژه پرستاران دارند اضافه می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ویزای پرستاری آلمان با  ما همراه باشید.

 
 

 هر شش ماه یکبار کشور آلمان لیست مشاغلی که به نیروی کار نیاز دارد را منتشر میکند و به نیروی کار با تجربه و توانمند فرصت درآمدزایی و زندگی در کشور پیشرفته خود را می دهد. پرستاری یکی از پر درآمد ترین شغل ها در سراسر دنیا می باشد. کشور آلمان نیز بازار کار فوق العاده ای برای پرستاران دارد. پرستاران خارجی شانس بسیار بالایی برای اخذ ویزای کاری این کشور و اشتغال به کار پرستاری در آلمان را دارند. شغل پرستاری نیز یکی از مشاغلی است که در سال های اخیر جزء لیست مشاغل مورد نیاز کشور آلمان می باشد و برای جذب نیروی کار مورد نیاز خود تمامی پرستاران از سراسر دنیا را می پذیرد. 

روش های اخذ ویزای پرستاری آلمان

 

با توجه به اخرین اخبار اداره کاریابی آلمان، این کشور به حدود 85/000 نفر نیروی کار پرستار نیاز دارد. اما جالب اینجاست که در طی این چند سال اخیر فقط حدود 3/500 نفر نیروی کار پرستار در آلمان استخدام شده اند. با توجه به پیش بینی های اداره کاریابی و دولت آلمان، این کشور تا کمتر از یک دهه آینده به حداقل 180.000  نفر نیروی کار پرستار نیاز دارد. با توجه به ماده A17  قوانین اقامتی این کشور، دولت آلمان ویزایی با نام ویزایA17  را به پرستاران مجرب اختصاص داده است، که پرستاران با در دست داشتن این ویزا بتوانند داخل خاک کشور آلمان مشغول به کار شوند.

 در حال حاضر برای دریافت ویزای پرستاری آلمان دو راه وجود دارد:

  1. دریافت ویزا با جاب آفر(پیشنهاد شغلی از یک کارفرما)
  2. دریافت ویزا با جاب سیکر

دریافت ویزا با جاب آفر:

در این کشور قانونی برای ویزای جاب آفر آلمان  وجود دارد. کارفرما ابتدا به مدت سه ماه آگهی شغل مورد نظر را منتشر می کند اگر نیروی کار مورد نظر در کشور آلمان وجود نداشت می تواند نیرو را از خارج کشور استخدام کند. شما مدارک خود را برای کارفرما ارسال می کنید .که این مدارک باید دال بر توانایی و تخصص شما در شغل مورد نظر کارفرما باشد.کارفرما پس از بررسی و قبول کردن شما به عنوان نیروی کاری می بایست با شما قرارداد ببندد. نظر کارفرمای شما در دریافت این ویزا بسیار مهم می باشد بسته به نظر کارفرما، حتی بدون سابقه کاری هم می توانید این ویزا را دریافت کنید اما هر چقدر سابقه کاری شما بیشتر باشد در پیدا کردن جاب آفر هم موفق تر هستید. با توجه به جمعیت میانسال کشور آلمان هرچه سن شما کمتر باشد شانس دریافت ویزا نیز بالاتر است اما تا سن 50 سال برای این رشته شانس پیدا کردن جاب آفر وجود دارد.

 

شرایط دریافت ویزای کار پرستاری آلمان

 

همانطور که در مقاله مربوط به ویزای کار آلمان توضیح دادیم ، برای اینکه بتوانید ویزای کاری آلمان را دریافت کنید. مهم ترین فاکتور ، مجاب کردن یک کارفرما با ارائه مدارک حرفه ای و تحصیلیتان و همچنین اثبات توانمندی خود در حرفه مورد نظر برای دریافت جاب آفر است.خبر خوب برای تمامی پرستاران عزیز این است که دولت آلمان شرایط سختی را برای دریافت ویزای کار پرستاری برای متقاضیان قرار نداده است و به دلیل نیاز بسیار زیاد این کشور به نیروی کار پرستار بیشتر متقاضیان دریافت این نوع ویزا از سفارت آلمان نتیجه مثبت میگیرند.

 

در ادامه تمامی شرایط مورد نیاز دریافت ویزای کار پرستاری آلمان را با هم بررسی می کنیم :

مدرک تحصیلی مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:

برای دریافت ویزای کاری پرستاری کشور آلمان باید مدرک کارشناسی پرستاری داشته باشید همچنین اگر مدرک تحصیلی شما کارشناسی ارشد و یا دکتری نیز  باشد بدون شک شانس شما در دریافت این ویزا بیشتر خواهد بود. البته ناگفته نماند کمه تمام کسانی که دارای دیپلم تجربی هستند و یا مدرک کمک بهیاری از ایران دارند نیز میتوانند برای دریافت ویزای پرستاری آلمان درخواست دهند اما شرایط دریافت ویزای آنها با افرادی که لیسانس پرستاری دارند متفاوت خواهد بود. تمامی مدارک تحصیلی شما باید قبل از ورود به کشور آلمان معادل سازی شود.

نکته مهم: کسانی که در کشورهای اروپایی ،کانادا و آمریکا پرستاری خوانده باشند نیازی به معادل سازی مدرک خود ندارند اما اگر مدرک شما در کشوری به جز موارد قید شده باشد باید مدرک خود را معادل سازی کنید که در ادامه مقاله به معادل سازی مدرک نیز می پردازیم.

بازه سنی برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:

به طور کلی بازه اصلی سنی برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان بین 18 تا 45 سال می باشد. ناگفته نماند که از سن 38 سال به بالا هر چه سن شما بالاتر میرود باید سوابق کاری و همچنین مدارک معتبر تری برای دریافت ویزای کاری آلمان ارائه دهید، تا ریسک دریافت ویزای خود را کاهش دهید.

مدرک زبان مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:

برای دریافت ویزای کاری کشور آلمان به دلیل اینکه می خواهید در فضای کاری با افراد زیادی در کشور آلمان در ارتباط باشید و به خصوص اینکه اکثر پرستاران در آلمان با قشر پیر و مسن این مردم در ارتباط هستند بنابراین داشتن مدرک زبان بی نهایت مهم می باشد. سطح زبان شما حداقل باید B1 باشد.

میزان سابقه کار مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان:

از آنجایی که کشور آلمان به نیروی با مهارت و توانمند نیاز دارد پس داشتن سابقه کاری شما در زمینه پرستاری نیز حائز اهمیت است. حداقل سابقه کاری شما می بایست سه سال باشد که با ارائه مدارک باید به سفارت آلمان این سابقه کاری را اثبات کنید.البته ناگفته نماند که در صورتی که شما سابقه کاری کمتر از سه سال نیز داشته باشید بازهم میتوانید برای این ویزا درخواست دهید ولی موقعیت شغلی شما نسبت به افرادی که سابقه کاری زیاد تری دارند ضعیف تر خواهد بود.

دریافت جاب آفر از یک کارفرمای آلمانی:

بی شک داشتن یک پیشنهاد شغلی از کشور آلمان می تواند تاثیر بسیار زیادی در دریافت ویزای کار پرستاری آلمان داشته باشد. اما نکته حایز اهمیت اینجاست که حتی با وجود نداشتن جاب افر نیز شما میتوانید درخواست ویزای کار پرستاری آلمان را بدهید.

سخت ترین قدم، اولین قدمه!
مسیر زندگیتو عوض کن...
 

نحوه معادل سازی مدرک پرستاری در آلمان

شما برای دریافت ویزای پرستاری کشور آلمان باید مدرک خود را معادل سازی کنید هر ایالتی در کشور آلمان سازمانی دارد که اگر بخواهید در این ایالت به کار مشغول شوید باید مدرک خود را به این سازمان برای بررسی ارائه دهید و اصطلاحا برای شما آنرکنونگ تعیین کنند. آنرکنونگ، یک دوره آموزشی است یعنی با توجه به مدرک تحصیلی شما و سابقه کارتان شما برای واجد شرایط ویزا شدن باید دوره کار آموزی بگذرانید. هرچقدر سابقه کاری شما بیشتر باشد دوره کارآموزی کوتاه تر می شود. در موراد بسیار کمی این دوره کار آموزی رایگان نمی باشد و هزینه آن در ایالت های مختلف متفاوت است. بسته به اینکه چه ایالتی را انتخاب می کنید، باید مدارک متفاوتی را ارائه دهید و طول دوره و رایگان بودن و  هزینه داشتن دوره کار آموزی شما نیز به سن، تحصیلات، مقطع مدرک تحصیلی ،دانشگاه مدرک تحصیلی و … بستگی دارد. در ادامه به توضیحات مرکزی در آلمان که شما باید مدارک خود را برای معادل سازی به آنجا بفرستید می پردازیم :

آنرکنونگ آلمان برای ویزای پرستاری آلمان چیست؟

 

سازمانی در آلمان می باشد که در هر شهر بزرگ آلمان یک شعبه دارد. شخصی که می خواهد برای ویزای پرستاری آلمان درخواست دهد ابتدا باید اصل مدارک ترجمه شده ی خود را برای این سازمان ارسال کرده و تاییده این سازمان را بگیرد. آنرکنوگ در اصل مدارک تحصیلی شما را ارزیابی می کند.

مدارکی که برای آنرکنوگ آلمان باید ارسال کنیم

مدارک دانشگاهی: به ترتیب دیپلم ، پیش دانشگاهی ، لیسانس و ارشد

نکته مهم: (مدارک باید ترجمه شده به زبان آلمانی همچنین با مهر امور خارجه و دادگستری باشد)

  • مدرک زبان آلمانی (تاحداقل مدرک B1 یا B2 را نیاز دارید)
  • سابقه کار مرتبط که به زبان آلمانی ترجمه شده باشد
  • دوره ها آموزشی مرتبط به پرستاری و درمان که از قبل گذرانیده اید

مراحل معادل سازی مدارک تحصیلی در انرکنونگ

  1. مرحله اول : استان مورد نظر خود را برای انرکنت کردن مدارک انتخاب کنید.
  2. مرحله دوم: تمامی مدارک ذکر شده در بالا را ابتدا در سایت آنرکنوگ در بخش مرتبط باید آپلود کنید. پس از آپلود این مدارک هزینه ارزیابی مدارک را نیز پرداخت کرده و فیش آن را آپلود می کنیم. هزینه این ارزیابی مدارک آنرکنوگ حدودا 600 یورو می باشد. که بسته به استان مورد نظر شما میتواند متفاوت باشد.
  3. مرحله سوم: پس آز آن اصل ترجمه شده ی مدارک را به وسیله پست به سازمان آنرکنوک داخل ایالتی که می خواهیم در آنجا مشغول به کار شویم ارسال می کنیم.
  4. مرحله چهارم: انرکنوگ با بررسی و ارزیابی مدارک ارسالی آن ها را تایید میکند و تایین میکند که شخص چه مقدار نیاز به گذراندن دوره های آموزشی دارد.
 
 

مراحل دریافت ویزای پرستاری آلمان

مرحله اول: دریافت رسید و مدارک ارزیابی شده توسط سازمان انرکنونگ . سازمان استانی مربوطه مدارک سرفصل دروس ، ریزنمرات و سوابق کاری متقاضی را بررسی می کند. در این مرحله ارائه مدرک زبان الزامی می باشد.

مرحله سوم: دریافت جاب آفر از یک بیمارستان و یا یک کارفرمای آلمانی. دولت آلمان جهت پذیرش مدارک متقاضی و جلوگیری از سردرگمی وی، اخذ تاییدیه یک کارفرما برای پذیرش متقاضی را تقریبا الزامی کرده است.

مرحله چهارم: دریافت وقت سفارت آلمان برای ویزای کار پرستاری آلمان. پس از تکمیل و آماده کردن تمامی مدارک مورد نیاز(که در ادامه این مقاله ذکر شده است) برای انجام مصاحبه و سپس دریافت ویزای خود باید به سفارت آلمان مراجعه کنید .

مرحله پنجم: اخذ اجازه کار پس از ورود به آلمان. پس از اخذ فرصت شغلی اولیه باید به مرکز مربوطه همان استان جهت اخذ ارزشیابی مدارک و اجازه کار مراجعه کنیم.پس از بررسی مدارک در این مرحله با توجه به کارفرما و توانمندی های کارجو اجازه کار اولیه شما به اعتبار دوسال و طی 2 الی 4 ماه توسط کارفرمای مربوطه صادر می شود.

حداقل حقوق و مزایای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان

 

شما با دریافت ویزای پرستاری آلمان از مزایای زیادی بهره مند می شوید که به شرح زیر می باشد:

  • دریافت حقوق و مزایای درآمدی خوب در یکی از کشورهای پیشرفته دنیا
  • سفر به اتحادیه اروپا
  • دریافت ویزای همراه آلمان برای همسر و فرزندان
  • تحصیل رایگان فرزندان
  • دریافت اقامت دائم آلمان
  • امنیت شغلی
  • داشتن بیمه بازنشستگی

شما بسته به شرایط زیر حقوقی معادل 1500 تا 3400 یورو برای رشته پرستاری دریافت می کنید :

  • مقطع تحصیلات آکادمیک شما
  • تجربه و میزان سابقه کاری شما
  • میزان اضافه کاری و شیفت های کاری شما

اخذ اقامت دائم و بلوکارت آلمان از طریق ویزای پرستاری آلمان

پرستارانی که حقوق آن ها طبق قانون بلوکارت سالیانه حداقل 44036 یورو در سال باشد می توانند برای دریافت بلوکارت همان اقامت کاری موقت 21 تا 33 ماهه ی خود اقدام کنند. پس از پایان این اعتبار بلوکارت شخص برای اقامت دائم و اخذ پاسپورت آلمانی خود می تواند اقدام کند. اینکه این بلوکارت صادر شده برای شما چند ماهه باشد بر اساس توانایی های زبان آلمانی شما توسط دولت آلمان تایین میگردد.

اگر پرستاری حقوقش کمتر از قانون بلوکارت بود نگران نباشد با کار کردن و افزایش سابقه کاری و تجربه حرفه ای خود می توانند درخواست افزایش حقوق بدهند و بعد برای اخذ بلوکارت خود اقدام کنند. حتی اگر شخصی بنا به هر دلیلی موفق به دریافت بلوکارت آلمان نشود پس از 5 سال کار کردن داخل آلمان و پرداخت 60 ماه مالیات می تواند آزمون قانون اساسی، فرهنگی و زبان آلمانی را بدهد و با موفقیت در این آزمون می تواند پاسپورت آلمانی خود را دریافت کند.


 

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کار پرستاری آلمان

آوسبیلدونگ کمک پرستاری در آلمان

 

کشور آلمان سالانه دوره های آموزشی تحت عنوان آوسبیلدونگ را برگزار می کند.این دوره های محبوب در رشته های مختلف بین 3تا6 سال برگزار می شوند. دوره آوسبیلدونگ پرستاری نیز یکی از دوره های پرطرفدار کشور آلمان است. شما در حین آموزش تئوری در آوسبیلدونگ دوره های کار آموزی نیز می گذرانید و حتی حقوق هم دریافت می کنید. بزرگترین حسن دوره های آوسبیلدونگ پرستاری شرکت در این دوره ها حتی با مدرک دیپلم است. برای دریافت این نوع از ویزا پرستاری باید مدرک زبان آلمانی در سطح B2 ارائه دهید.شما پس از پایان دوره آوسبیلدونگ مدرک دریافت می کنید و اجازه ی کار در کشور آلمان را دارید. ویزای شما پس از اتمام دوره برای پیدا کردن کار در کشور آلمان به مدت یکسال تمدید می شود .

شرایط دریافت ویزای همراه آلمان برای مهاجرت پرستاران به آلمان

همسر پرستار و یا فرزند بالای 18 سال او بعد از اینکه دوره آموزشی شخص تمام شد و استخدام به کار شدن میتوانند از طریق ویزای همراه به ایشان ملحق شوند و آن ها نیز داخل خاک آلمان مشغول به کاری در تخصص و حرفه ی خود و یا مشغول به تحصیل رایگان در خاک آلمان بشوند. حدودا فاصله زمانی رفتن شخص پرستار و همراهان وی یک سال می باشد.

نکته مهم: البته در صورتی که شخص جاب افر پرستاری آلمان را داشته باشد و درامد وی از روز اول مشخص باشد میتواند از بدو ورود همسر و فرزندان زیر 16 سال خود را همراه خود به کشور آلمان ببرد .

نظرات

ثبت نظر